Treceți la conținutul principal

Recenzie ,,Dash, Lily și cartea provocărilor"-Rachel Cohn&David Levithan

     Toată povestea începe într-o librărie din New York în preajma Crăciunului. Dash, un adolescent care este împotriva tuturor activităților ce vestesc această perioadă din an, se refugiază in locul său preferat şi anume librăria Strand, unde îi pică în mâini un jurnal lăsat de Lily, o fată care este îndrăgostită de colinde, luminițe, cadouri și respectiv tot ceea ce înseamnă Crăciun.

     Lily lasă acest jurnal în librărie, fiind convinsă de fratele ei care o împinge în brațele unui necunoscut pentru a putea scăpa el de grija surorii mai mici. Deândată ce indicațiile sunt bine înțelese şi provocarea este acceptată şi totodată dusă la bun sfârșit de către Dash, aventura poate începe iar jurnalul devine o minge de ping-pong pasată de la un jucător la altul. Pe parcursul acțiunii cei doi protagoniști ajung să comunice și să se cunoască la nivel mental și sufletesc doar prin intermediul acestui caiet. Chiar dacă întâlnirea directă dintre cei doi nu a lăsat tocmai o impresie bună ajung să se placă și să își dorească o poveste reala.


     Cartea este captivantă pentru că urmărește drumul aventuros al celor doi adolescenți complet diferiți la început dar care descoperă că au puncte în comun și că pot fi fericiți și își doresc să fie fericiți unul lângă celălalt. Este o poveste presărată cu amuzament, plină de peripeții și bazată pe provocări.
👧:N

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cărțile verii 2017

Sezonul cald s-a dus iar toamna începe să își intre în drepturi, însă vara nu a trecut fără să lase în urma ei câteva titluri în plus în lista noastră de lecturi, așa că iată ce am mai răsfoit noi vara aceasta:
Absolut tot-Nicola Yoon:Toată nebunia a început odată cu apariția trailerului pe ABSOLUUUT toate rețelele de socializare și ei bine acel trailer și-a atins scopul, m-a făcut să aștept filmul cu sufletul la gură. Timpul a trecut și perioada mult așteptată a venit doar că...în timp ce filmul rula pe marile ecrane ale cinematografelor din țară, la noi în oraș nu și-a facut apariția așa că am făcut ceea ce era de făcut și anume să citesc. Cartea este o poveste foarte interesantă a unei adolescente care a trăit o viață atipică și care este dispusă să renunțe chiar și la propria sănătate odată ce întâlnește dragostea și pentru a descoperi lumea înafara unor pereți.Momentul nostru infinit-Lauren Myracle: O carte despre doi colegi care se cunosc și se plac aparent dintotdeauna și rel…

Recenzie ,,Obsidian" de Jennifer L. Armentrout şi ,,Cum să te îndrăgostești" de Cecilia Ahern

Obsidian-Jennifer L.Armentrout
   Obsidian este primul volum al seriei Lux. Acțiunea are loc într-un orăşel din Virginia de Vest, Petersburg. Aici s-au mutat Katy Swartz împreună cu mama ei, părăsind Florida la 3 ani de la moartea tatălui lui Katy. Fata ajunge să-i bată la uşă vecinului ei Daemon, pentru a-i face pe plac mamei sale care este convinsă că aceasta are nevoie de socializare. Încă de la primul dialog dintre cei doi se anunță o ,,relație" tensionată, Daemon încearcă din răsputeri să o îndepărteze pe Katy de el şi familia lui dar aceasta se împrieteneşte chiar cu sora geamănă a lui Daemon, Dee. Cum încercarea lui Daemon este în zadar iar prietenia cu Dee avansează, Katy ajunge să afle un secret pe care nu ar fi trebuit să il ştie niciodata, faptul ca Dee, Daemon si o mare parte a localnicilor sunt extratereștri, luxeni care au ajuns pe Pământ în căutarea unui nou adăpost după ce planeta lor a fost distrusă de Arumi, care ii vânează pe luxeni. Cunoscând acest secret Katy …

LA RASCRUCE DE VANTURI -Emily Bronte

Bună! La răscruce de vânturi este un roman uluitor. Dar să vă spun ce se petrece în această carte.
În anul 1801, domnul Lockwood, în căutarea unui refugiu pașnic,vine să închirieze reședința de la Thruscross Grange. Domnul Lockwood dorește să facă cunoștință cu proprietarul casei așa că se duce la Wuthering Heights unde se pomenește în mijlocul celei mai ciudate familii. Nelly Dean, îngrijitoarea de la Thruscross Grange, îi povestește domnului Lockwood despre Heathcliff, proprietarul. Este înfățișată respectabila familie a negustorului Earnshaw. Intr-o zi domnul Earnshaw aduce un mic vagabond pe care dorește să il crească alături de cei 2 copii ai săi, Hindley și Catherine. Relațiile dintre copii se dezvoltă antagonic: pe masură ce Hindley îl urăște mai mult, Catherine se împritenește tot mai mult cu Heathcliff.
După moartea parinților, Hindley se întoarce acasă căsătorit unde iși exercită puterea . Primele măsuri le ia împotriva lui Heathcliff pe care îl pune la m…