Treceți la conținutul principal

Recenzie ,,Obsidian" de Jennifer L. Armentrout şi ,,Cum să te îndrăgostești" de Cecilia Ahern

Obsidian-Jennifer L.Armentrout

   Obsidian este primul volum al seriei Lux. Acțiunea are loc într-un orăşel din Virginia de Vest, Petersburg. Aici s-au mutat Katy Swartz împreună cu mama ei, părăsind Florida la 3 ani de la moartea tatălui lui Katy. Fata ajunge să-i bată la uşă vecinului ei Daemon, pentru a-i face pe plac mamei sale care este convinsă că aceasta are nevoie de socializare. Încă de la primul dialog dintre cei doi se anunță o ,,relație" tensionată, Daemon încearcă din răsputeri să o îndepărteze pe Katy de el şi familia lui dar aceasta se împrieteneşte chiar cu sora geamănă a lui Daemon, Dee. Cum încercarea lui Daemon este în zadar iar prietenia cu Dee avansează, Katy ajunge să afle un secret pe care nu ar fi trebuit să il ştie niciodata, faptul ca Dee, Daemon si o mare parte a localnicilor sunt extratereștri, luxeni care au ajuns pe Pământ în căutarea unui nou adăpost după ce planeta lor a fost distrusă de Arumi, care ii vânează pe luxeni. Cunoscând acest secret Katy este o sursă a problemelor punându-i în pericol atât pe luxeni cât şi pe ea însăși.
   Inițial am auzit de această carte la o prietenă care era  încântată de ea iar eu eram foarte reticentă gândindu-mă cum poate fi atrasă de o carte despre ,,creaturi verzi din spatiu"? Dar când am ajuns să o citesc am înțeles de ce era atat de încântată, am ajuns să nu mai pot lăsa cartea din mână,  au fost pagini pe  care le citeam cu inima strânsă sau cu zâmbetul până la urechi, momente în care am rămas cu gura căscată si replici la care am râs cu lacrimi.
   Cartea are tot ce ți-ai putea dori: dragoste, comedie, acțiune si un Daemon de care cu siguranță te vei indragosti.
👧:NCum să te îndrăgosteşti? -Cecilia Ahern

    Cum să te îndrăgosteşti este primul roman scris de această autoare pe care l-am citit. Deşi, am auzit doar cuvinte de laudă nu am avut timp sau o dorinţă mai puternică de a citi vreo carte de Cecilia Ahern. Iniţial când am văzut  titlul cărţii mă aşteptam să cuprindă nişte sfaturi despre cum să te îndrăgosteşti, dar m-am înşelat.
    Trecând într-o noapte pe un pod din Dublin, Christine Rose întâlneşte un străin: pe Adam care se pregăteşte să se sinucidă, mai exact să se arunce în gol. Christine face un târg cu Adam ca să-l facă să se răzgândească. Ea trebuie să îi arate frumuseţea vieţii până la ziua lui dacă nu acesta se va sinucide.
   ,,-Nu face asta! i-am şoptit, cu lacrimi în ochi. Te rog, nu face asta!
A încercat să se întoarcă spre mine, dar eram chiar în spatele lui şi nu avea cum să-mi vadă faţa.
     -Plângi?
     -Da, i-am răspuns printre suspine. Te rog să nu faci asta!
     Plângeam în hohote deja, suspinam iar umerii mi se scuturau, în timp ce continuam să-l ţin cu disperare în braţe, agăţată de drăguţa de viaţă."
       Christine este hotărâtă să îl convingă pe Adam că viaţa merita trăită, dar nici ea nu cunoaşte latura frumoasă a vieţii: după un mariaj eşuat şi un fost soţ ce vrea să se răzbune, Christine încearcă să-l ajute pe Adam uitând de propriile probleme.
       Adam este genul de tip care atrage atentia femeilor prin simplitatea sa. Măcinat de problemele familiale, dar și din cauza unei despărţiri acesta doreşte să moară.
 ,,-Pe ea o aşteptam. Am venit la Dublin să-i fac o surpriză. M-a acuzat că n-am fost prea atent cu ea în ultimul timp. Am cam lipsit din viaţa ei, a adăugat, frecându-şi faţa agitat."
         Deşi, subiectul cărţii este întunecat sunt presărate şi replici/momente amuzante ce te ajută să te destinzi .

   ,,-Ce tot bombăni atâta? Tu oricum vrei să mori!
     -Da, dar eu stabilesc condiţiile, a protestat el. Nu mă încântă ideea să mor de mâna unor beţivi nespălaţi."

   ,,-Cine era? m-a întrebat Adam
     -Maria.
     -Maria?! Şi de ce sună pe telefonul tău?
     -Era telefonul tău. Dar între noi nu mai există secrete"
       Mi-au plăcut joculeţele pe care le crea Christine pentru a putea să-l înţeleagă mai bine pe Adam. Unul dintre jocuri a fost ,,niciodată nu am", iar una dintre mărturisirile lui Adam a fost că niciodată nu a mâncat o acadea.
     Finalul a fost emoţionant şi m-a ţinut cu sufletul la gură. Ce credeţi Christine a reuşit să îi arate frumuseţea vieţii?
👧:C
  


                               
         


       

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cărțile verii 2017

Sezonul cald s-a dus iar toamna începe să își intre în drepturi, însă vara nu a trecut fără să lase în urma ei câteva titluri în plus în lista noastră de lecturi, așa că iată ce am mai răsfoit noi vara aceasta:
Absolut tot-Nicola Yoon:Toată nebunia a început odată cu apariția trailerului pe ABSOLUUUT toate rețelele de socializare și ei bine acel trailer și-a atins scopul, m-a făcut să aștept filmul cu sufletul la gură. Timpul a trecut și perioada mult așteptată a venit doar că...în timp ce filmul rula pe marile ecrane ale cinematografelor din țară, la noi în oraș nu și-a facut apariția așa că am făcut ceea ce era de făcut și anume să citesc. Cartea este o poveste foarte interesantă a unei adolescente care a trăit o viață atipică și care este dispusă să renunțe chiar și la propria sănătate odată ce întâlnește dragostea și pentru a descoperi lumea înafara unor pereți.Momentul nostru infinit-Lauren Myracle: O carte despre doi colegi care se cunosc și se plac aparent dintotdeauna și rel…

LA RASCRUCE DE VANTURI -Emily Bronte

Bună! La răscruce de vânturi este un roman uluitor. Dar să vă spun ce se petrece în această carte.
În anul 1801, domnul Lockwood, în căutarea unui refugiu pașnic,vine să închirieze reședința de la Thruscross Grange. Domnul Lockwood dorește să facă cunoștință cu proprietarul casei așa că se duce la Wuthering Heights unde se pomenește în mijlocul celei mai ciudate familii. Nelly Dean, îngrijitoarea de la Thruscross Grange, îi povestește domnului Lockwood despre Heathcliff, proprietarul. Este înfățișată respectabila familie a negustorului Earnshaw. Intr-o zi domnul Earnshaw aduce un mic vagabond pe care dorește să il crească alături de cei 2 copii ai săi, Hindley și Catherine. Relațiile dintre copii se dezvoltă antagonic: pe masură ce Hindley îl urăște mai mult, Catherine se împritenește tot mai mult cu Heathcliff.
După moartea parinților, Hindley se întoarce acasă căsătorit unde iși exercită puterea . Primele măsuri le ia împotriva lui Heathcliff pe care îl pune la m…