Treceți la conținutul principal

Cărțile verii 2017


   Sezonul cald s-a dus iar toamna începe să își intre în drepturi, însă vara nu a trecut fără să lase în urma ei câteva titluri în plus în lista noastră de lecturi, așa că iată ce am mai răsfoit noi vara aceasta:
  1. Absolut tot-Nicola Yoon: Toată nebunia a început odată cu apariția trailerului pe ABSOLUUUT toate rețelele de socializare și ei bine acel trailer și-a atins scopul, m-a făcut să aștept filmul cu sufletul la gură. Timpul a trecut și perioada mult așteptată a venit doar că...în timp ce filmul rula pe marile ecrane ale cinematografelor din țară, la noi în oraș nu și-a facut apariția așa că am făcut ceea ce era de făcut și anume să citesc. Cartea este o poveste foarte interesantă a unei adolescente care a trăit o viață atipică și care este dispusă să renunțe chiar și la propria sănătate odată ce întâlnește dragostea și pentru a descoperi lumea înafara unor pereți.
  2. Momentul nostru infinit-Lauren Myracle: O carte despre doi colegi care se cunosc și se plac aparent dintotdeauna și relația lor care evoluează odată cu finalul ultimului an de liceu. Câteva scene fierbinți și în rest multă descriere. Sunt subiectivă dar pe mine personal nu m-a impresionat cartea poate și pentru că am citit-o doar din plictiseală și nu dintr-un adevărat interes.
  3. Seria Lux-Jennifer L. Armentrout: Recenzia primei cărți aici. O serie pe care o recomand cu drag, nu trebuie să fii pasionat de extraterestri ca să iți placă, te asigur că te vei îndrăgosti nebunește de aceste creaturi după ce îți vor trece cărțile prin mâini😉. 
  4. Dash, Lily și cartea provocărilor-David Levithan&Rachel Cohn: Din nou, recenzie aici. Chiar dacă eu am citit-o vara, ea este mult mai potrvită iarna în combinație cu filmele ,,Singur acasa" și o cană de vin fiert.
👧 :N

     5.Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea-Agnes Martin Lugand:
Cartea prezintă modul în care Diana reuşeşte să treacă peste moartea soţului ei şi a fiicei sale. Diana părăseşte Parisul şi se stabileşte în Irlanda unde are de a face cu un vecin irascibil, Edward. Finalul este unul neaşteptat, iar curiozitatea m-a făcut să citesc şi următorul volum Viaţa e uşoară nu-ţi face griji.
       6.Cele treisprezece motive-Jay Asher: Recenzia este aici. Am început şi serialul care redă destul de bine cartea.
     7.Oscar şi Tanti Roz-Emmanuel Schimitt:
Nuvela este alcătuită dintr-o serie de scrisori redactate de Oscar, un băiat în vârstă de 10 ani ce se află într-un spital şi suferă de leucemie, către Dumnezeu. Tanti Roz este o infirmieră bătrână care îi oferă sfaturi despre viaţă şi care îi propune să trăiască 10 ani în fiecare zi reuşind să treacă astfel prin toate pragurile vieţii.
       8.Cum să te îndrăgosteşti? -Cecilia Ahern: Recenzia este aici. O carte ce îţi oferă  o perspectivă nouă asupra vieţii, ce demonstrează că fericirea ne-o putem crea şi singuri(şi că nu trebuie să ne bazăm mereu pe cei din jurul nostru)
9.Banda celor 6 ciori-Leigh Bardugo: Cartea prezintă o poveste captivantă plină de acţiune, dar sunt prezente şi câteva momente romantice. Personajele sunt prezentate pe parcurs , iar capitolele cărţii sunt din perspectiva fiecărui personaj:

  • Kazz Brekker(Mâini Murdare) -este şeful bandei şi un hoţ desăvârşit
  • Inej(Fantoma)-mâna dreaptă a lui Kaz şi spioana bandei
  • Jesper-trăgătorul
  • Nina-o Grisha Sfâşie-Inimi
  • Mathias-un condamnat ce vrea să se răzbune pe Nina
  • Wylan-fiul unui negustor ce a fugit de-acasă
    Kaz formează aceasta echipă din cauza unui negustor ce îi propune o misiune periculoasă, dar recompensa e de nerefuzat.👧:CComentarii

Postări populare de pe acest blog

Recenzie ,,Obsidian" de Jennifer L. Armentrout şi ,,Cum să te îndrăgostești" de Cecilia Ahern

Obsidian-Jennifer L.Armentrout
   Obsidian este primul volum al seriei Lux. Acțiunea are loc într-un orăşel din Virginia de Vest, Petersburg. Aici s-au mutat Katy Swartz împreună cu mama ei, părăsind Florida la 3 ani de la moartea tatălui lui Katy. Fata ajunge să-i bată la uşă vecinului ei Daemon, pentru a-i face pe plac mamei sale care este convinsă că aceasta are nevoie de socializare. Încă de la primul dialog dintre cei doi se anunță o ,,relație" tensionată, Daemon încearcă din răsputeri să o îndepărteze pe Katy de el şi familia lui dar aceasta se împrieteneşte chiar cu sora geamănă a lui Daemon, Dee. Cum încercarea lui Daemon este în zadar iar prietenia cu Dee avansează, Katy ajunge să afle un secret pe care nu ar fi trebuit să il ştie niciodata, faptul ca Dee, Daemon si o mare parte a localnicilor sunt extratereștri, luxeni care au ajuns pe Pământ în căutarea unui nou adăpost după ce planeta lor a fost distrusă de Arumi, care ii vânează pe luxeni. Cunoscând acest secret Katy …

LA RASCRUCE DE VANTURI -Emily Bronte

Bună! La răscruce de vânturi este un roman uluitor. Dar să vă spun ce se petrece în această carte.
În anul 1801, domnul Lockwood, în căutarea unui refugiu pașnic,vine să închirieze reședința de la Thruscross Grange. Domnul Lockwood dorește să facă cunoștință cu proprietarul casei așa că se duce la Wuthering Heights unde se pomenește în mijlocul celei mai ciudate familii. Nelly Dean, îngrijitoarea de la Thruscross Grange, îi povestește domnului Lockwood despre Heathcliff, proprietarul. Este înfățișată respectabila familie a negustorului Earnshaw. Intr-o zi domnul Earnshaw aduce un mic vagabond pe care dorește să il crească alături de cei 2 copii ai săi, Hindley și Catherine. Relațiile dintre copii se dezvoltă antagonic: pe masură ce Hindley îl urăște mai mult, Catherine se împritenește tot mai mult cu Heathcliff.
După moartea parinților, Hindley se întoarce acasă căsătorit unde iși exercită puterea . Primele măsuri le ia împotriva lui Heathcliff pe care îl pune la m…