Treceți la conținutul principal

Prima zi de şcoală🎒📚✏   Prima mea zi de şcoală (sau cel puțin amintirea primei zile de şcoală) nu a început cu răsăritul soarelui, sau cu pregătirea ghiozdănelului ci cu mine stând în casa scării cu spatele la ușile duble, albastre pe vremea aceea,  ale blocului, cu un ghiozdan în spate (la ce naiba îmi trebuia ghiozdan în prima zi nu pot să-mi dau seama...) şi îmbrăcată  în uniforma aia albastră cu pătrățele compusă din câteva mii de piese şi pentru care aveai nevoie de cel puțin  2 slujnice ca să te îmbrace şi inevitabilele codițe prinse cu cele 2 elastice pe care domneau pampoanele albe de dimensiunea unei nuci de cocos. Stăteam acolo în casa scarii şi  urmăream imaginea partenerilor mei de joacă ce se îndreptau cu flori în mână spre locul în care urmau să îşi petreacă următoarele 9 luni din viață.
 Unii erau fericiți (cei care intrau în clasa I pentru că se îndreptau spre necunoscut şi spre o nouă lume) şi ceilalți, puțin mai mari care mergeau mai degrabă cu picioarele dinapoi spre şcoală, cei ce erau într-adevăr veterani, cei ce ştiau că imediat ce vor intra pe uşa clasei ce i-a găzduit şi în anii trecuți vor revedea același paznic al închisorii,  pardon, învățător.
   Copiii defilau în fața mea dar eu nu puteam sta acolo la nesfârșit să îi privesc aşa că am tras adânc în piept aerul de septembrie şi am păşit emoționată în afara zonei de siguranță. Am ajuns în curtea şcolii şi am rămas stupefiată, nu la vederea învățătoarea deşi şi asta era şocant, ci la vederea codului vestimentar al elegantelor domnițe de vârstă mea. Toate purtau aceeaşi uniformă drăguță care îmi era şi mie foarte cunoscută de pe vremea grădiniței, iar eu eram acolo singura îmbrăcată în uniforma mea albastră (mulțumesc mama), aşa că mă puteam încadra ori la ciudați ori mă puteam considera specială😁. Timpul s-a scurs cu repeziciune, discursurile directoarei şi ale preotului s-au încheiat şi a venit vremea să ne urmăm îndrumătorul spre camera de execuție, camera ce mai încolo avea să lege prietenii între deținuți şi să suporte multe lacrimi în ziua în care aveam să ne luăm rămas bun  atât de la colectiv cât şi de la gardianul acela cu inima caldă ce ne-a educat, ne-a învăţat, ne-a distrat,  ne-a călăuzit în tainele vieții, ne-a iubit şi a fost iubit de  către noi şi ne-a suportat mai multe ore decât insăşi părinții noștri.
👧 :N

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cărțile verii 2017

Sezonul cald s-a dus iar toamna începe să își intre în drepturi, însă vara nu a trecut fără să lase în urma ei câteva titluri în plus în lista noastră de lecturi, așa că iată ce am mai răsfoit noi vara aceasta:
Absolut tot-Nicola Yoon:Toată nebunia a început odată cu apariția trailerului pe ABSOLUUUT toate rețelele de socializare și ei bine acel trailer și-a atins scopul, m-a făcut să aștept filmul cu sufletul la gură. Timpul a trecut și perioada mult așteptată a venit doar că...în timp ce filmul rula pe marile ecrane ale cinematografelor din țară, la noi în oraș nu și-a facut apariția așa că am făcut ceea ce era de făcut și anume să citesc. Cartea este o poveste foarte interesantă a unei adolescente care a trăit o viață atipică și care este dispusă să renunțe chiar și la propria sănătate odată ce întâlnește dragostea și pentru a descoperi lumea înafara unor pereți.Momentul nostru infinit-Lauren Myracle: O carte despre doi colegi care se cunosc și se plac aparent dintotdeauna și rel…

Recenzie ,,Obsidian" de Jennifer L. Armentrout şi ,,Cum să te îndrăgostești" de Cecilia Ahern

Obsidian-Jennifer L.Armentrout
   Obsidian este primul volum al seriei Lux. Acțiunea are loc într-un orăşel din Virginia de Vest, Petersburg. Aici s-au mutat Katy Swartz împreună cu mama ei, părăsind Florida la 3 ani de la moartea tatălui lui Katy. Fata ajunge să-i bată la uşă vecinului ei Daemon, pentru a-i face pe plac mamei sale care este convinsă că aceasta are nevoie de socializare. Încă de la primul dialog dintre cei doi se anunță o ,,relație" tensionată, Daemon încearcă din răsputeri să o îndepărteze pe Katy de el şi familia lui dar aceasta se împrieteneşte chiar cu sora geamănă a lui Daemon, Dee. Cum încercarea lui Daemon este în zadar iar prietenia cu Dee avansează, Katy ajunge să afle un secret pe care nu ar fi trebuit să il ştie niciodata, faptul ca Dee, Daemon si o mare parte a localnicilor sunt extratereștri, luxeni care au ajuns pe Pământ în căutarea unui nou adăpost după ce planeta lor a fost distrusă de Arumi, care ii vânează pe luxeni. Cunoscând acest secret Katy …

LA RASCRUCE DE VANTURI -Emily Bronte

Bună! La răscruce de vânturi este un roman uluitor. Dar să vă spun ce se petrece în această carte.
În anul 1801, domnul Lockwood, în căutarea unui refugiu pașnic,vine să închirieze reședința de la Thruscross Grange. Domnul Lockwood dorește să facă cunoștință cu proprietarul casei așa că se duce la Wuthering Heights unde se pomenește în mijlocul celei mai ciudate familii. Nelly Dean, îngrijitoarea de la Thruscross Grange, îi povestește domnului Lockwood despre Heathcliff, proprietarul. Este înfățișată respectabila familie a negustorului Earnshaw. Intr-o zi domnul Earnshaw aduce un mic vagabond pe care dorește să il crească alături de cei 2 copii ai săi, Hindley și Catherine. Relațiile dintre copii se dezvoltă antagonic: pe masură ce Hindley îl urăște mai mult, Catherine se împritenește tot mai mult cu Heathcliff.
După moartea parinților, Hindley se întoarce acasă căsătorit unde iși exercită puterea . Primele măsuri le ia împotriva lui Heathcliff pe care îl pune la m…