Treceți la conținutul principal

Recenzie ,,Cele tre1spr3zece motive" -Jay Asher

   

     Am început să citesc cartea pentru că nu mai aveam nimic pe lista de lectură. Am aflat că e vorba de o sinucidere şi m-a fascinat ideea să aflu ce gândeşte o persoană înainte de actul propriu-zis. Dacă în ,,Cum să te îndrăgosteşti" de Cecilia Ahern, Adam îşi dă seama cât de importantă este viaţa şi că aceasta merită trăită mai ales când începe să se îndrăgostescă de Christine. În această carte poţi afla firul ce a condus la sinucidere.


    Hannah Baker este moartă, dar înainte lasă o cutie cu casete în care spune motivele şi persoanele ce au influenţat-o. În urma acestei lecturi am realizat că gesturile mici pe care le facem uneori involuntar pot influenţa foarte mult viaţa unei persoane. Clay ascultă înregistrările pe parcursul unei nopţi pentru a afla care este motivul pentru care el este una din persoanele de pe casetă. El a fost îndrăgostit de Hannah, dar nu a avut curaj să îi împărtăşească sentimentele sale.
    Cartea m-a ţinut în suspans şi am aşteptat cu nerăbdare să aflu care este motivul pentru care Clay se află printre persoanele vinovate ce au făcut-o pe Hannah să ia decizia finală. Un lucru important pe care l-am aflat ce ne ajută să depistăm o persoană ce vrea să îşi pună capăt zilelor este că îşi fac o schimbare de look drastică. Hannah a încercat să atragă atenția asupra intenției pe care o avea, dar lumea era prea ocupata cu propria persoana pentru a observa și interveni, pentru a o ajuta să se răzgândească.
    Este o carte ce merită citită și care ne lasă o perioadă de gândit.
"Nu poţi opri viitorul
 Nu te poţi întoarce în trecut
 Poţi afla secretul doar
                          ...apăsând butonul PLAY"
👧:C

     

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cărțile verii 2017

Sezonul cald s-a dus iar toamna începe să își intre în drepturi, însă vara nu a trecut fără să lase în urma ei câteva titluri în plus în lista noastră de lecturi, așa că iată ce am mai răsfoit noi vara aceasta:
Absolut tot-Nicola Yoon:Toată nebunia a început odată cu apariția trailerului pe ABSOLUUUT toate rețelele de socializare și ei bine acel trailer și-a atins scopul, m-a făcut să aștept filmul cu sufletul la gură. Timpul a trecut și perioada mult așteptată a venit doar că...în timp ce filmul rula pe marile ecrane ale cinematografelor din țară, la noi în oraș nu și-a facut apariția așa că am făcut ceea ce era de făcut și anume să citesc. Cartea este o poveste foarte interesantă a unei adolescente care a trăit o viață atipică și care este dispusă să renunțe chiar și la propria sănătate odată ce întâlnește dragostea și pentru a descoperi lumea înafara unor pereți.Momentul nostru infinit-Lauren Myracle: O carte despre doi colegi care se cunosc și se plac aparent dintotdeauna și rel…

Recenzie ,,Obsidian" de Jennifer L. Armentrout şi ,,Cum să te îndrăgostești" de Cecilia Ahern

Obsidian-Jennifer L.Armentrout
   Obsidian este primul volum al seriei Lux. Acțiunea are loc într-un orăşel din Virginia de Vest, Petersburg. Aici s-au mutat Katy Swartz împreună cu mama ei, părăsind Florida la 3 ani de la moartea tatălui lui Katy. Fata ajunge să-i bată la uşă vecinului ei Daemon, pentru a-i face pe plac mamei sale care este convinsă că aceasta are nevoie de socializare. Încă de la primul dialog dintre cei doi se anunță o ,,relație" tensionată, Daemon încearcă din răsputeri să o îndepărteze pe Katy de el şi familia lui dar aceasta se împrieteneşte chiar cu sora geamănă a lui Daemon, Dee. Cum încercarea lui Daemon este în zadar iar prietenia cu Dee avansează, Katy ajunge să afle un secret pe care nu ar fi trebuit să il ştie niciodata, faptul ca Dee, Daemon si o mare parte a localnicilor sunt extratereștri, luxeni care au ajuns pe Pământ în căutarea unui nou adăpost după ce planeta lor a fost distrusă de Arumi, care ii vânează pe luxeni. Cunoscând acest secret Katy …

LA RASCRUCE DE VANTURI -Emily Bronte

Bună! La răscruce de vânturi este un roman uluitor. Dar să vă spun ce se petrece în această carte.
În anul 1801, domnul Lockwood, în căutarea unui refugiu pașnic,vine să închirieze reședința de la Thruscross Grange. Domnul Lockwood dorește să facă cunoștință cu proprietarul casei așa că se duce la Wuthering Heights unde se pomenește în mijlocul celei mai ciudate familii. Nelly Dean, îngrijitoarea de la Thruscross Grange, îi povestește domnului Lockwood despre Heathcliff, proprietarul. Este înfățișată respectabila familie a negustorului Earnshaw. Intr-o zi domnul Earnshaw aduce un mic vagabond pe care dorește să il crească alături de cei 2 copii ai săi, Hindley și Catherine. Relațiile dintre copii se dezvoltă antagonic: pe masură ce Hindley îl urăște mai mult, Catherine se împritenește tot mai mult cu Heathcliff.
După moartea parinților, Hindley se întoarce acasă căsătorit unde iși exercită puterea . Primele măsuri le ia împotriva lui Heathcliff pe care îl pune la m…