Treceți la conținutul principal

10 adevăruri neobișnuite despre lumea în care trăim

   Ciocolata conține teobromină, un alcaloid care, în doze mari, poate fi toxic pentru om, iar în doze mici poate fi mortal pentru câini,  papagali, cai şi pisici.


   În 2008, o femeie în vârsta de 58 de ani din Arabia Saudită a cerut divorțul după ce soțul ei i-a ridicat vălul ca să-i vadă fața în timp ce ea dormea. Îşi ascunsese fața de el timp de 30 de ani.


   Dacă strănuți foarte puternic, poți să-ți fracturezi o coastă. Dar, dacă  incerci să-ți înăbuşi strănutul, ți se poate sparge un vas de sânge în cap sau în gât și mori pe loc.


   Nu e o idee bună  să  ții un preservativ in portofel. Frecarea continuă  si temperatura creează fisuri microscopice prin care sperma poate trece.
   În Japonia, sinuciderea din cauza suprasolicitării la serviciu (karojisatsu) este un risc profesional recunoscut oficial şi acoperit de asigurarea angajatului. Potrivit unor estimări, 5% dintre sinuciderile din Japonia au legătură cu locul de muncă.   Dacă îți sufli nasul când eşti răcit, este posibil să  te simți  mai bine pe moment, dar îți  poate agrava starea. Suflatul produce o presiune enorma si împinge mucusul in sinusuri, împărțind viruși şi bacterii şi putând duce la extinderea infecției.


   Jocul ,,bâza" era foarte popular de Crăciun în  Evul Mediu. Un jucător legat la ochi era lovit pe rând de ceilalți si trebuia să ghicească cine îl lovea. (Lăsând la oparte faptul ca unii lovesc si cu papuci😆😂)


   În martie 2009, patronul unui restaurant din New York a fost arestat pentru supraveghere ilegală după ce o clientă a observat o cameră video în toaleta doamnelor. Camera, conectată la computerul din biroul patronului pentru ca acesta să  le urmărească pe femei când foloseau toaleta, era lipită pe tavan cu scotch obişnuit. A fost observată la numai o zi după ce fusese instalată.


   În rândul femeilor, fumatul are legătură cu nivelul de educație. Se estimeaza că procentul fumătoarelor este maxim în rândul femeilor care nu au absolvit liceul și minim în rândul absolventelor de facultate.   Cetățenii  americani nu au voie să intre în contact cu extratereștri sau cu vehiculele acestora conform punctului 14, articolul 1211 al Codului de Reguli Federale, implementat în  1969.
👧:N

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cărțile verii 2017

Sezonul cald s-a dus iar toamna începe să își intre în drepturi, însă vara nu a trecut fără să lase în urma ei câteva titluri în plus în lista noastră de lecturi, așa că iată ce am mai răsfoit noi vara aceasta:
Absolut tot-Nicola Yoon:Toată nebunia a început odată cu apariția trailerului pe ABSOLUUUT toate rețelele de socializare și ei bine acel trailer și-a atins scopul, m-a făcut să aștept filmul cu sufletul la gură. Timpul a trecut și perioada mult așteptată a venit doar că...în timp ce filmul rula pe marile ecrane ale cinematografelor din țară, la noi în oraș nu și-a facut apariția așa că am făcut ceea ce era de făcut și anume să citesc. Cartea este o poveste foarte interesantă a unei adolescente care a trăit o viață atipică și care este dispusă să renunțe chiar și la propria sănătate odată ce întâlnește dragostea și pentru a descoperi lumea înafara unor pereți.Momentul nostru infinit-Lauren Myracle: O carte despre doi colegi care se cunosc și se plac aparent dintotdeauna și rel…

Recenzie ,,Obsidian" de Jennifer L. Armentrout şi ,,Cum să te îndrăgostești" de Cecilia Ahern

Obsidian-Jennifer L.Armentrout
   Obsidian este primul volum al seriei Lux. Acțiunea are loc într-un orăşel din Virginia de Vest, Petersburg. Aici s-au mutat Katy Swartz împreună cu mama ei, părăsind Florida la 3 ani de la moartea tatălui lui Katy. Fata ajunge să-i bată la uşă vecinului ei Daemon, pentru a-i face pe plac mamei sale care este convinsă că aceasta are nevoie de socializare. Încă de la primul dialog dintre cei doi se anunță o ,,relație" tensionată, Daemon încearcă din răsputeri să o îndepărteze pe Katy de el şi familia lui dar aceasta se împrieteneşte chiar cu sora geamănă a lui Daemon, Dee. Cum încercarea lui Daemon este în zadar iar prietenia cu Dee avansează, Katy ajunge să afle un secret pe care nu ar fi trebuit să il ştie niciodata, faptul ca Dee, Daemon si o mare parte a localnicilor sunt extratereștri, luxeni care au ajuns pe Pământ în căutarea unui nou adăpost după ce planeta lor a fost distrusă de Arumi, care ii vânează pe luxeni. Cunoscând acest secret Katy …

LA RASCRUCE DE VANTURI -Emily Bronte

Bună! La răscruce de vânturi este un roman uluitor. Dar să vă spun ce se petrece în această carte.
În anul 1801, domnul Lockwood, în căutarea unui refugiu pașnic,vine să închirieze reședința de la Thruscross Grange. Domnul Lockwood dorește să facă cunoștință cu proprietarul casei așa că se duce la Wuthering Heights unde se pomenește în mijlocul celei mai ciudate familii. Nelly Dean, îngrijitoarea de la Thruscross Grange, îi povestește domnului Lockwood despre Heathcliff, proprietarul. Este înfățișată respectabila familie a negustorului Earnshaw. Intr-o zi domnul Earnshaw aduce un mic vagabond pe care dorește să il crească alături de cei 2 copii ai săi, Hindley și Catherine. Relațiile dintre copii se dezvoltă antagonic: pe masură ce Hindley îl urăște mai mult, Catherine se împritenește tot mai mult cu Heathcliff.
După moartea parinților, Hindley se întoarce acasă căsătorit unde iși exercită puterea . Primele măsuri le ia împotriva lui Heathcliff pe care îl pune la m…