Treceți la conținutul principal

Dear90's kids...

    Apropo de ziua copilului ce abia a trecut: văzusem pe Facebook acum ceva vreme postarea aceasta și nu-mi vine să cred cum s-au dus anii atît de repede!
   Copiii din ziua de azi se joacă cu kendama, fidget spinner, tablete și telefoane de ultimă generație pe cînd noi eram atît de fericiți cu lopățele și păpuși.
   Îmi aduc aminte cu drag cum ieșeam cu toții în fața blocului, unii însoțiți de părinți, alții nu, şi ne jucam baba oarba, șotron, pătrățica, rațele și vînătorii, prinselea, de-a v-ați acunselea, elasticul şi tot ce ne mai trecea nouă prin minte iar cand se însera ne luam la revedere și ne indreptam cu toții spre case și aveam ,,maraton'' de Cartoon Network și Jetix, nu Disney sau seriale.
   Mă bucur enorm că am făcut parte din generația aia în care atunci cînd ne chemam afară  la joacă ne strigam la geam nu ne sunam de pe Iphone sau în cel mai rău caz dacă cineva nu apărea în fața geamului în primele 30 de secunde ne mobilizam și ne duceam la ușa lui ca să îl scoatem și ne întîmpina mamica sau bunica respectivului iar noi rușinați o întrebam dacă îl lasa pe X afară. Răspunsul de fiecare dată era afirmativ așa că ne luam prietenul și plecam la următoarea ușă/fereastră ca să ,,recrutăm'' încă un copil și incă unul și încă unul și tot așa pînă ce ,,grădinița'' noastră din fața blocului era completă și ne puteam începe oficial ,,aventurile''.
   Ei bine timpul a trecut si noi am crescut dar copilăria va rămîne întotdeauna colțișorul acela de fericire absoluta din amintirile noastre. 
👧: N


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cărțile verii 2017

Sezonul cald s-a dus iar toamna începe să își intre în drepturi, însă vara nu a trecut fără să lase în urma ei câteva titluri în plus în lista noastră de lecturi, așa că iată ce am mai răsfoit noi vara aceasta:
Absolut tot-Nicola Yoon:Toată nebunia a început odată cu apariția trailerului pe ABSOLUUUT toate rețelele de socializare și ei bine acel trailer și-a atins scopul, m-a făcut să aștept filmul cu sufletul la gură. Timpul a trecut și perioada mult așteptată a venit doar că...în timp ce filmul rula pe marile ecrane ale cinematografelor din țară, la noi în oraș nu și-a facut apariția așa că am făcut ceea ce era de făcut și anume să citesc. Cartea este o poveste foarte interesantă a unei adolescente care a trăit o viață atipică și care este dispusă să renunțe chiar și la propria sănătate odată ce întâlnește dragostea și pentru a descoperi lumea înafara unor pereți.Momentul nostru infinit-Lauren Myracle: O carte despre doi colegi care se cunosc și se plac aparent dintotdeauna și rel…

Recenzie ,,Obsidian" de Jennifer L. Armentrout şi ,,Cum să te îndrăgostești" de Cecilia Ahern

Obsidian-Jennifer L.Armentrout
   Obsidian este primul volum al seriei Lux. Acțiunea are loc într-un orăşel din Virginia de Vest, Petersburg. Aici s-au mutat Katy Swartz împreună cu mama ei, părăsind Florida la 3 ani de la moartea tatălui lui Katy. Fata ajunge să-i bată la uşă vecinului ei Daemon, pentru a-i face pe plac mamei sale care este convinsă că aceasta are nevoie de socializare. Încă de la primul dialog dintre cei doi se anunță o ,,relație" tensionată, Daemon încearcă din răsputeri să o îndepărteze pe Katy de el şi familia lui dar aceasta se împrieteneşte chiar cu sora geamănă a lui Daemon, Dee. Cum încercarea lui Daemon este în zadar iar prietenia cu Dee avansează, Katy ajunge să afle un secret pe care nu ar fi trebuit să il ştie niciodata, faptul ca Dee, Daemon si o mare parte a localnicilor sunt extratereștri, luxeni care au ajuns pe Pământ în căutarea unui nou adăpost după ce planeta lor a fost distrusă de Arumi, care ii vânează pe luxeni. Cunoscând acest secret Katy …

LA RASCRUCE DE VANTURI -Emily Bronte

Bună! La răscruce de vânturi este un roman uluitor. Dar să vă spun ce se petrece în această carte.
În anul 1801, domnul Lockwood, în căutarea unui refugiu pașnic,vine să închirieze reședința de la Thruscross Grange. Domnul Lockwood dorește să facă cunoștință cu proprietarul casei așa că se duce la Wuthering Heights unde se pomenește în mijlocul celei mai ciudate familii. Nelly Dean, îngrijitoarea de la Thruscross Grange, îi povestește domnului Lockwood despre Heathcliff, proprietarul. Este înfățișată respectabila familie a negustorului Earnshaw. Intr-o zi domnul Earnshaw aduce un mic vagabond pe care dorește să il crească alături de cei 2 copii ai săi, Hindley și Catherine. Relațiile dintre copii se dezvoltă antagonic: pe masură ce Hindley îl urăște mai mult, Catherine se împritenește tot mai mult cu Heathcliff.
După moartea parinților, Hindley se întoarce acasă căsătorit unde iși exercită puterea . Primele măsuri le ia împotriva lui Heathcliff pe care îl pune la m…